Településképi Arculati Kézikönyvek, Településképi Rendeletek

Kiemelt

Kezdő időpont: 2023-05-11

Záró időpont: 2023-12-31

Képzés formája: Online képzés

Óraszám: 2 óra

Résztvevők maximális száma: 1000 fő

Pontérték: 1

Törzsszám: 2023/161

Díj (MÉK tagoknak): 3000 Ft + ÁFA

Díj (MÉK nyilvántartottaknak): 3000 Ft + ÁFA

Díj (alap): 3000 Ft + ÁFA

Simon Mariann előadása két témát vizsgál: az első rész anyaga a Településképi Arculati Kézikönyvek és a Településképi Rendeletek összefüggése, a második rész csak a Településképi Arculati Kézikönyvekre fókuszál.

Az előadás végén kérdéseket kell megválaszolni a továbbképzési pont megszerzéséhez, amelyre - a továbbképzés kifizetésétől számítva.- 30 nap áll rendelkezésre!

1_ Mivel az elképzelések szerint egy település TKR-je a TAK-ra kellett, hogy épüljön a kutatás a két elem összefüggését vizsgálta. Hogyan készült a TAK és hogyan a TKR? Mennyire volt koherens a két munkarész? Mennyire volt publikus a készítés folyamata? Elérhető-e a TAK és a TKR a település honlapján? Milyen a TAK karaktere, minősége, megjelenése? Hogyan függ össze a TAK, illetve a TKR jellege, minősége, publikussága a készítő települések méretével?

2_A Településképi Arculati Kézikönyvekhez egységes, részletesen szabályozott útmutató készült. A települések azonban különbözőek. A kutatás keretében az ország növekvő, és csökkenő lakosságú településcsoportjait vizsgáltuk, keresve, hogy adott helyzetük befolyásolta-e, és ha igen, miben a TAK-ok tartalmát, megjelenését? Milyen ajánlásokat fogalmaztak meg a készítők? Hogyan jelentek meg a középületek? A település milyen releváns problémáit érintette, vagy hagyta ki a kézikönyv?


Kedvezményt biztosító kamarák: Pest Megyei Építész KamaraJelentkezés Vissza a kezdőlapra

Létrehozás dátuma: 2020-05-01 00:00:00 | Utolsó módosítás: 2023-05-11 11:51:23