Segítség

A képzésekkel kapcsolatos segítségnyújtás:
kepzes@mek.hu

A rendszer használatával kapcsolatos technikai segítségnyújtás:
segitseg@mek.hu

 

A képzésekre történő jelentkezésekhez – így a kötelező továbbképzésekhez is – először regisztrálni kell a tako.mek.hu rendszerébe. A regisztrációt követően a megadott e-mail címmel és az e-mailen kapott jelszóval történhet meg a bejelentkezés. Fontos, hogy a regisztráció nem helyettesíti a konkrét képzésre történő jelentkezést!

A Regisztrációval kapcsolatos tudnivalókról az [Információk] menüpontban olvashat részletesen.

Tudnivalók a jelentkezésről:

A belépést követően a kezdőlapon láthatóak az aktív, ill. a hamarosan induló képzések is. A Bővebben gomb megnyomásával a képzésre vonatkozó részletes adatok (időpont, helyszín, max. létszám, jelentkezési határidő, tervezett program, … stb.) olvashatóak.

A [Jelentkezések] menüpontban figyelemmel kísérheti jelentkezéseit, bankkártyával rendezheti a képzés díját, itt tudja átutalás esetén a befizetésről szóló igazolást feltölteni, továbbá az elektronikus számla is innen tölthető le.

Amennyiben a jelentkezés már megtörtént, de a képzésen nem tud részt venni, úgy kérjük ezt a kepzes@mek.hu címre jelezze.

A MÉK minden képzése nyitott, tehát nem csupán a területi építész kamarai szakmagyakorlókat, hanem minden szakmabeli, mérnök illetve érdeklődő számára biztosított a részvétel lehetősége. Jelezzük, hogy a továbbképzés rendszere 2014. januárjától megváltozott, amely a területi mérnök kamarai tagoknak az MMK döntése miatt jelentős változást hozott. Az MMK elnöksége legutolsó információink alapján a MÉK által tartott tantermi jogi (korábban kötelező) továbbképzést nem fogadja el, így a mérnök kamarai szakmagyakorlóknak javasoljuk, hogy a területi mérnöki kamarai titkárával mindenképpen egyeztessen a képzésre történő jelentkezés előtt, az esetleges más irányú MMK elnökségi döntés miatt. (Természetesen a részvételt a MÉK a mérnök kamarai tagoknak is lehetővé teszi, továbbképzési igazolást is kiállít számukra, azonban a továbbképzési igazolás elfogadása az MMK illetve a területi mérnöki kamarák kizárólagos hatásköre.)

A termek befogadóképessége miatt a létszám limitált, így a meghirdetett létszámon felül sajnos nem tudunk (külön kérelem esetén sem) több jelentkezőt fogadni.

Minden képzés esetében feltüntetésre kerül a jelentkezési határidő. Amennyiben a helyek elfogynak, a rendszer korábban lezárja a jelentkezéseket. Ez esetben sem tudunk külön kérelemre több résztvevőt fogadni.

Javasoljuk, hogy a www.mek.hu oldalon iratkozzanak fel a MÉK hírlevélre, ahol az aktuális képzésekről naprakész tájékoztatást adunk: https://mek.hu/index.php?f=hirlevel#feliratkozas

 

A jelentkezés folyamata, képzés díjának rendezése:

A Jelentkezés gomb megnyomásával a rendszer a jelentkezést elindítja majd a következő oldalon van lehetőség a fizetési módok közüli választásra és a jelentkezés rögzítésére, amelyről visszaigazoló e-mailt küld a rendszer. Átutalás esetén ebben az e-mailben szerepel a bankszámlaszám és az egyéb, közleményben feltüntetendő adatok. Az online bankkártyás fizetési mód választása esetén a rendszer a PayU oldalára vezet, ahol a képzés díja azonnal rendezhető. A sikeres tranzakcióról a rendszer szintén e-mailben értesíti az ügyfelet.

Tantermi jogi továbbképzés esetén előfordulhat, hogy egy adott területi kamara – bizonyos feltételek fennállása esetén – szakmagyakorlóinak a képzés díjából kedvezményt ad. Ebben az esetben a Jelentkezés gomb megnyomását követően a rendszer értesítést küld a területi építész kamara titkárának, aki a kedvezmény megadásáról és mértékéről dönt. Ilyenkor természetesen a képzés díját a kedvezmény jóváhagyását követően, az erről szóló visszaigazoló e-mailt követően van módja rendezni a jelentkezőnek. A visszaigazoló e-mailben szerepel a bankszámlaszám és az egyéb, közleményben feltüntetendő adatok. Ez esetben a fizetést követően a befizetésről szóló igazolást a [Jelentkezések] menüpontban tudja feltölteni. Amennyiben online bankkártyás fizetési móddal kívánja a képzés díját rendezni, úgy a [Jelentkezések] menüpontban az adott képzés kiválasztását követően választhatja ki ezt a fizetési módot, ebben az esetben a rendszer a PayU oldalára vezet, ahol a képzés díja azonnal rendezhető. A sikeres tranzakcióról a rendszer szintén e-mailben értesíti az ügyfelet.

A képzés díjának rendezésére 48 (bizonyos esetekben 24) óra áll a rendelkezésre! Ezt a visszaigazoló e-mailben is külön jelezzük.

A képzés díját átutalással rendezheti, továbbá jelenleg a rendszerünkben biztosított az online bankkártyás fizetési mód is. Sárga csekken, ill. készpénzzel a képzés díja sem a MÉK titkárságán, sem a helyszínen nem megoldható.

A regisztrációkor megadott Számlázási név, cím, adószám - amely a [Saját adatok] menüpontban megváltoztatható, a konkrét jelentkezéskor is módosítható - adatai alapján kerül kiállításra a képzés díjáról szóló elektronikus számla, amelyet utólag nem áll módunkban módosítani, új számlát kiállítani. Felhívjuk a figyelmet, hogy a számlázási adatok megjegyzésben történő megadására nincs mód.

A képzésen történő részvétel, továbbképzési igazolás:

A képzésen résztvevőnek a jelenléti ívet alá kell írnia, a részvétel igazolására kizárólag a jelenléti ív szolgál. (Az alá nem írt jelenléti ívből adódó következményekért a MÉK semmilyen felelősséget nem vállal.)

A tantermi kötelező továbbképzések esetében a továbbképzési igazolásokat a résztvevők a nap végén kapják meg. Jelezzük, hogy ennek külön bemutatása a területi építész kamaráknál nem szükséges, mivel a jelenléti ív alapján erről a MÉK a területi kamarákat elektronikus úton értesíti.

Amennyiben a képzésen nem tud részt venni, úgy a képzés díját nem áll módunkban visszafizetni. Amennyiben az adott képzést a naptári évben máskor is megrendezzük, úgy oda tudjuk a jelentkezést áttenni.  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a területi kamarák által biztosított kedvezmények sok esetben csupán egy-egy adott helyszínre vonatkoznak, így amennyiben valaki befizeti a kedvezményes díjat, de nem vesz részt az adott időpontban, úgy előfordulhat, hogy a következő képzésre már csak a teljes díj befizetésével jöhet, a kedvezményt tehát nem tudja igénybe venni.

Utolsó módosítás:2023-09-25 13:51:04