Információk a regisztrációhoz

A képzésekre történő jelentkezésekhez – így a kötelező továbbképzésekhez is – először regisztrálni kell a tako.mek.hu rendszerébe. A regisztrációt követően a megadott e-mail címmel és az e-mailen kapott jelszóval történhet meg a bejelentkezés. Fontos, hogy a regisztráció nem helyettesíti a konkrét képzésre történő jelentkezést!

A regisztráció során megadásra kerülő adatokkal kapcsolatban az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet:
Amennyiben Ön tagja vagy nyilvántartottja valamelyik területi építész kamarának, úgy mindenképpen adja meg kamarai számát vagy nyilvántartási számát (formátumuk: 00-0000), mivel csak ezen adatokkal rendelkezők kapnak továbbképzési igazolást, illetve kaphatnak kedvezményt a képzés díjából!

Saját adatait a hivatalos online névjegyzékben ellenőrizheti (a „tagsági szám” tartalmazza a kamarai vagy nyilvántartási számot): https://eugyintezes.mekon.hu/index.php?u=nevjegyzek

A kitöltésben segít a program, csak kezdje el begépelni a számot és válasszon a megjelenő listából! A kiválasztást követően a rendszer több adatot automatikusan kitölt (jogosultságok, név, cím). Ezeket az adatokat a MÉK hivatalos névjegyzéke tartalmazza, így amennyiben ezekben változás állt be, azt haladéktalanul jelezze az illetékes területi építész kamarának! (Javasoljuk, hogy az online névjegyzékben az elérhetőségeire vonatkozó adatainak szerepeltetéséhez (e-mail cím, telefonszám) a területi építész kamarájánál járuljon hozzá, mivel sok esetben emiatt nem tudják a kollégákkal a megbízók felvenni a kapcsolatot.)

A „titulus” mezőbe csak az alábbi információkat van mód szerepeltetni: dr., id., ifj., legifj., prof.
Amennyiben kamarai tag kérjük, úgy adja meg a titulust, ahogy az a hivatalos névjegyzékben szerepel. Jelen mező nem a megszólításhoz, hanem a szakmagyakorló beazonosításához szükséges (így kérjük az úr, tervező, vezető tervező, műszaki ellenőr, építész stb. fogalmak mellőzését).

A számlázási adatokat kérjük, pontosan töltse ki. A regisztrációt követően utólag is tud a [Saját adatok] menüpontban az adatain változtatni, azonban jelezzük, hogy az elektronikus száma a tako.mek.hu rendszerében megadott adatokkal kerül kiállításra, amelyet utólag nem áll módunkban módosítani, új számlát kiállítani. A regisztráció végén elfogadandó Általános szerződési feltételek 2.4 pontja szerint „A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semmi nemű felelősség nem terheli.” Felhívjuk a figyelmet, hogy a számlázási adatok megjegyzésben történő megadására nincs mód.
Elektronikus számlát kizárólag az átutalással vagy bankkártyával befizetett képzési díj beérkezése után áll módunkban adni.
Díjbekérőt nem áll módunkban küldeni.

A regisztráció végén megadandó un. Ellenőrző kód során kérjük, hogy figyeljen a kis és nagybetűkre, mivel a program különbséget tesz közöttük. Az Internet Explorer böngésző régebbi verziói esetében előfordulhat, hogy sikertelen az ellenőrző kód megadása, ez esetben javasoljuk más böngésző program használatát.

A regisztráció minden esetben személyhez kötött, szervezetek regisztrációjára nincs mód. Figyelem! Egy e-mail címhez csak egy regisztráció tartozhat.

A regisztráció menete, belépés a rendszerbe:
A tako.mek.hu oldalon keresztül az Ügyfél kitölti a regisztrációs adatlapot, a „Regisztrálok!” gomb megnyomásával a regisztráció megtörténik, amelyről egy visszaigazoló e-mailt kap a belépéshez szükséges adatokkal.

A belépési felületen (http://tako.mek.hu/?m=bejelentkezes), a regisztráció során megadott e-mail címmel és a visszaigazoló e-mailben szereplő jelszóval tud belépni. Amennyiben elfelejtette jelszavát, úgy jelszó emlékeztetőt kérhet – ehhez a regisztráció során megadott email címére lesz szükség.

A belépést követően a kezdőlapon láthatóak az aktív, ill. a hamarosan induló képzések, a [Jelentkezések] menüpontban pedig figyelemmel kísérheti jelentkezéseit, bankkártyával rendezheti a képzés díját, itt tudja átutalás esetén (amennyiben az adott képzésnél ez lehetséges) a befizetésről szóló igazolást feltölteni, továbbá az elektronikus számla is innen tölthető le.

 

Amennyiben technikai segítségre van szüksége, kérem a segítseg@mek.hu címre jelezze.

Utolsó módosítás:2023-09-25 13:54:59