Előzetes kutatási módszerek a műemlékvédelemben (2024/5)

Nincs kiemelés

Kezdő időpont: 2024-01-12

Záró időpont: 2024-12-31

Képzés formája: Online képzés

Óraszám: 2 óra

Résztvevők maximális száma: 1000 fő

Pontérték: 1

Törzsszám: 2024/5

Díj (MÉK tagoknak): 4000 Ft + ÁFA

Díj (MÉK nyilvántartottaknak): 4000 Ft + ÁFA

Díj (alap): 4000 Ft + ÁFA

Dr. Vukov Konstantin műemlékvédelemmel kapcsolatos előadásban az alábbi két témát dolgozza fel:

Az experimentális tervezés rekonstrukciós módszere, az esztergomi középkori nagyterem lefedése
A Felső-Tiszavidéki fa harangtornyok építészete és az ácsmesterség

Az online képzés a díj rendezését követően tekinthető meg. tesztkérdések 30 napon belül történő sikeres megválaszolása a továbbképzési igazolás feltétele, azonban ennek elmaradása a díjat nem befolyásolja. (A 30 nap a befizetéstől számít!)
A TAKO-ba történő regisztrációhoz ill. a képzéseinkre történő jelentkezéshez nem feltétel a kamarai tagság, képzéseink a regisztrációt követően bárki számára elérhetőek!

 

 

 

A műemlékvédelem eredendően tudományos alapú építészeti tevékenység, ezért több szakág részvétele is szükséges, azaz interdiszciplináris tevékenység is.

Az előadások egy-egy speciális megközelítéssel azt kívánják bemutatni, hogy előzetes kutatási módszerek egyrészt elméleti alapon állhatnak másrészt a történeti építési gyakorlat megismerésére alapozhatnak. Mindegyik bemutatott módszer természetesen a műemlék alakhű felmérési dokumentációjából indulhat ki.

Az ilyen jellegű módszerek alkalmazásával elérhető eredmények dokumentálása nagymértékben elősegíti és támogatja a műemlék helyreállításának, felújításának programterveit, építészeti tervezési döntéseit, muníciót adhatnak szellemes szerkezeti és technológiai megoldásoknak, amelyek a hagyományos állaggal összhangban korszerű igények kielégítését is megoldják.

Az előadás 2023-ban került rögzítésre és 2023-ban már elvégezhető volt.
A 2024-ben ismét megtekinthető képzéshez új tesztkérdések tartoznak, ezek helyes megválaszolásával szerezhető továbbképzési pont.

 


Kedvezményt biztosító kamarák: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Építész Kamara, Pest Vármegyei Építész KamaraJelentkezés Vissza a kezdőlapra

Létrehozás dátuma: 2020-05-01 00:00:00 | Utolsó módosítás: 2024-01-22 12:43:23