A szakmagyakorlás helyzete az Európai Unióban (2024/7)

Nincs kiemelés

Kezdő időpont: 2024-01-12

Záró időpont: 2024-12-31

Képzés formája: Online képzés

Óraszám: 2 óra

Résztvevők maximális száma: 1000 fő

Pontérték: 1

Törzsszám: 2024/7

Díj (MÉK tagoknak): 4000 Ft + ÁFA

Díj (MÉK nyilvántartottaknak): 4000 Ft + ÁFA

Díj (alap): 4000 Ft + ÁFA

A szakmagyakorlás helyzete az Európai Unióban című előadásban Dr. Makovényi Ferenc ismerteti az általa vezetett nemzetközi kutatás eredményeit, tapasztalatait.


Az online képzés a díj rendezését követően tekinthető meg. tesztkérdések 30 napon belül történő sikeres megválaszolása a továbbképzési igazolás feltétele, azonban ennek elmaradása a díjat nem befolyásolja. (A 30 nap a befizetéstől számít!)

A TAKO-ba történő regisztrációhoz ill. a képzéseinkre történő jelentkezéshez nem feltétel a kamarai tagság, képzéseink a regisztrációt követően bárki számára elérhetőek!

Az előadás egy 2020-as ACE Sector Study-ra alapoz, melyben 25.000 építész véleménye és válasza tükröződik az építészmérnöki szakma jelenlegi állásáról.

Az előadás követi a tanulmány felépítését és négy fő fejezetre tagozódik.
Az elő rész az általános statisztikai adatokat tartalmazza, az építészek számát, életkori struktúráját, foglalkoztatási módjait országonkénti összehasonlításban.
A második rész az építészeti piaccal foglalkozik. Ezen belül a tervezési piac, a kivitelezési piac, illetve a külföldi munkavégzés lehetőségeit vizsgálja.
A harmadik rész a szakmai gyakorlattal foglalkozik. Vizsgálja, hogy milyen vállalkozások vannak országonként, milyenek a vállalkozások jövedelmi viszonyai, milyen órabérekért dolgoznak a különböző vállalkozási formákban, illetve az építészeti tervpályázatokra vonatkozó idő és pénz ráfordítási adatokat közli.
A negyedik rész az építészről, mint egyéni szakmagyakorlóról szól. A jövedelmi viszonyokat elemzi, a heti munkaidőt, a nyugdíjazási lehetőségeket és hajlandóságot, a külföldön való továbbtanulást, illetve a továbbképzésre fordított időt vizsgálja.

Az előadás 2023-ban került rögzítésre és 2023-ban már elvégezhető volt.
A 2024-ben ismét megtekinthető képzéshez új tesztkérdések tartoznak, ezek helyes megválaszolásával szerezhető továbbképzési pont.

 


Kedvezményt biztosító kamarák: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Építész Kamara, Pest vármegyei Építész KamaraJelentkezés Vissza a kezdőlapra

Létrehozás dátuma: 2020-05-01 00:00:00 | Utolsó módosítás: 2024-04-02 13:29:41