Településképi Arculati Kézikönyvek, Településképi Rendeletek (2024/6)

Nincs kiemelés

Kezdő időpont: 2024-01-14

Záró időpont: 2024-12-31

Képzés formája: Online képzés

Óraszám: 2 óra

Résztvevők maximális száma: 1000 fő

Pontérték: 1

Törzsszám: 2024/6

Díj (MÉK tagoknak): 4000 Ft + ÁFA

Díj (MÉK nyilvántartottaknak): 4000 Ft + ÁFA

Díj (alap): 4000 Ft + ÁFA

Simon Mariann előadása két témát vizsgál: az első rész anyaga a Településképi Arculati Kézikönyvek és a Településképi Rendeletek összefüggése, a második rész csak a Településképi Arculati Kézikönyvekre fókuszál.

Az online képzés a díj rendezését követően tekinthető meg. tesztkérdések 30 napon belül történő sikeres megválaszolása a továbbképzési igazolás feltétele, azonban ennek elmaradása a díjat nem befolyásolja. (A 30 nap a befizetéstől számít!) 
A TAKO-ba történő regisztrációhoz ill. a képzéseinkre történő jelentkezéshez nem feltétel a kamarai tagság, képzéseink a regisztrációt követően bárki számára elérhetőek!

1_ Mivel az elképzelések szerint egy település TKR-je a TAK-ra kellett, hogy épüljön a kutatás a két elem összefüggését vizsgálta. Hogyan készült a TAK és hogyan a TKR? Mennyire volt koherens a két munkarész? Mennyire volt publikus a készítés folyamata? Elérhető-e a TAK és a TKR a település honlapján? Milyen a TAK karaktere, minősége, megjelenése? Hogyan függ össze a TAK, illetve a TKR jellege, minősége, publikussága a készítő települések méretével?

2_A Településképi Arculati Kézikönyvekhez egységes, részletesen szabályozott útmutató készült. A települések azonban különbözőek. A kutatás keretében az ország növekvő, és csökkenő lakosságú településcsoportjait vizsgáltuk, keresve, hogy adott helyzetük befolyásolta-e, és ha igen, miben a TAK-ok tartalmát, megjelenését? Milyen ajánlásokat fogalmaztak meg a készítők? Hogyan jelentek meg a középületek? A település milyen releváns problémáit érintette, vagy hagyta ki a kézikönyv?

Az előadás 2023-ban került rögzítésre és 2023-ban már elvégezhető volt.
A 2024-ben ismét megtekinthető képzéshez új tesztkérdések tartoznak, ezek helyes megválaszolásával szerezhető továbbképzési pont.


Kedvezményt biztosító kamarák: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Építész Kamara, Pest vármegyei Építész KamaraJelentkezés Vissza a kezdőlapra

Létrehozás dátuma: 2020-05-01 00:00:00 | Utolsó módosítás: 2024-01-22 12:43:45